• Union Vets klaar met zichzelf na derde zeperd op rij

  BVC Vets - Union Vets: 7 -2

  Eentje zei vorige week nog: ‘best knap hoe jullie stukjesschrijvers altijd weer een positieve draai aan sommige wedstrijden geven.’ Klopt. Komt omdat op onze mindere dagen er tijdens de wedstrijd al genoeg gal is gespuwd.

  Ook vandaag weer - let op - waren er opmerkingen van onze tegenstander op onze eigen, onderlinge kritiek. Dat is iets om in die 22 oortjes van ons te knopen. Heden geen positieve draai dus - is ook godsonmogelijk - maar een summary van opmerkingen die links en rechts werden genoteerd. Riemen vast? Daar gaat ‘ie... (*)

  Iedereen speelde meer of minder bagger. Onze spits minder want die schoot er ‘gewoon’ twee in, alsook onze keeper die ons behoedde voor de dubbele cijfers. De rest: zodanig bagger dat Boskalis al heeft ingetekend op de klus. Bij ons liepen er zelfs een paar zo maar nijdig van het veld af. Ja, zo kom je nooit bij de commando’s: gifbekers moet je tot op de bodem willen leegdrinken.

  Overigens onze enige spelersvrouw langs de lijn, had zich kostelijk vermaakt. Enerzijds, zo stak zij niet onder stoelen of dugouts, vanwege al dat verbale geweld, anderzijds vanwege het slapstickvoetbal. De teamleiding heeft inmiddels gebeld met Pfizer: of zij niet een vaccin hebben tegen hardnekkig spelen-naar-de-verkeerde-kleur. Tjonge, het was af en toe bij de konijnen af. Zomaar drie, vier keer op rij de bal over 10 meter, geheel ongehinderd naar groen spelen. Kan echt niet.

  Heeft deels te maken met fitheid, focus en ritme. Want ja, je bent lid van een voetbalelftal. Dan wíl je iedere week voetballen. Toch? En liefst basis staan. Of is het: ‘Gôh, vandaag heb ik eens écht niks anders te doen, laat ik dan maar ’n potje gaan ballen.’ Beroepsbelemmeringen en blessures daar gelaten - of incidenteel ’n andere overmacht - is de regel dat we er iedere week zijn. Dat hebben we in ons eigen overleg afgesproken en daar bij gesteld: 3 uit 4 is de ondergrens.

  In die geest past ook dat je zorgt dat je fit bent - binnen wat voor jou haalbaar is - en pas dan gaat spelen. Fit worden door weer te gaan spelen is de omgekeerde wereld.

  Tot slot de breed gedragen conclusie, een inkopper eigenlijk: er moet kwaliteit bij, creativiteit en loopvermogen. Dat we dan straks zowat dertig man op de lijst hebben staan is dan weer een ander verhaal.

  BVC

  Maar laten we vooral niet uitvlakken dat BVC een heel goed, evenwichtig elftal is. En zij deden best moeite voor ons, zoals zij ons meenamen naar alle hoeken van het veld. Prettige kerels bovendien en al heeft hun clubkeet de sfeer van een mausoleum, we hadden er een gastvrije nazit en wij waren virtuoos met de pepsils, pinda en pilsjes. Ja… die kennen voor ons geen geheimen.

  (*) Don’t shoot the messenger.

  9-10-2021, LeoE