• Union Vets komen tegen Juliana wederom positief uit de test

  Vraag: Wat is lulliger dan verliezen van Juliana?

  Vooraf merkte een van ons op: ‘Wij mogen na afloop geen biertje drinken, buiten en op afstand, maar we mogen wél zo meteen vol in duel met elkaar’.
  ‘Inderdaad’, antwoordde een ander, ‘en lekker met z’n allen neusfluimen op het veld’.

  Bitterballen
  Nou hadden wij vandaag weinig recht op biertjes. Wel op bitterballen, want die hadden we bij rust al drie om de oren: 3-0. Juliana plaatste dodelijk effectief vijf counters, waarbij Jeroen ons nog herhaaldelijk behoedde voor erger.

  Optiek
  Juliana hanteerde regelmatig de lange bal of diepe cross. Klinkt als simpel, maar was gewoon goed gedaan, qua handelingssnelheid en rendement. Optisch leek Union de baas, maar optisch snijdt geen brood. Wij hadden soms te veel tijd nodig, hanteerden de steekbal nauwelijks en zagen de ruimtes achter hun backs over het hoofd. En al stonden we vooral op hun helft, Juliana voerde stiekem de regie.

  Rust
  Beide teams hadden geen zin om onder die koude triagetent te gaan zitten. Kleddernat waren we toch al, dus hingen we een paar minuutjes rond de dug-outs. Bij Union gaven we elkaar links en rechts wat liefdevolle feedback en daarbij viel op - jawel - dat dat over en weer werd gepikt. Da’s winst: geen kritiek op de man, zo ook niet oppikken, maar gewoon samen even nootjes kraken over de algemene spelintentie. Beetje opjutten ook, altijd goed.

  Tweede helft
  En dat vertaalde zich in een betere tweede helft. Waar Union optisch weer bovenliggend was - ja bij Pearle zien ze ons wel zitten - en al vrij snel via Corné de 3-1 liet aantekenen. Vlak daarna scoorden wij op een haar na de aansluiter, maar ook hun keeper pakte een paar goeie ballen. Dan had een kanteling er nog best in gezeten, maar bijna uit de rebound counterde Juliana zich naar 4-1 en daarmee was het boek dicht. En behoedde Jeroen ons wederom voor extra narigheid. Het was zo’n dag dat het er gewoon niet in zat. En... tegen bepaald geen slechte ploeg, daarover geen misverstand. Want van ons kaliber Powerplant-Dennis, lopen er bij hen wel vijf. En ook die kunnen stuk voor stuk voetballen. Dus... mag je van Juliana verliezen? Puur uit principe niet, natuurlijk. En van dit Juliana? Dat... nnnngggh... krijg het amper uit de bek... mag. Maar géén drie keer in een seizoen, dus straks thuis hebben wij echt iets recht te zetten. Kaarsrecht. Loodrecht. Jos basis, rechter kan niet.

  Tot slot
  Jeroen-keeper was al gelaudeerd, maar ook zijn naamgenoot speelde vandaag een sterke pot, vaak tegen de verdrukking in en die wonderschone combinatie had een goal verdiend. Wijnand had na afloop de nopschaven achter (...) z’n scheenbeschermers staan, maar schakelde in de tweede helft naar touch-and-pass voetbal. Dat bracht snelheid, variatie en mogelijkheden en bijna was daar dus nog de ommekeer.
  En die rush van Eut, FranzKlammerend van eigen helft tot in hun 16 en onder hoge druk de vrije man vindend, dat was de mooiste single-action van vandaag.

  Antwoord: In je uppie thuis de derde helft spelen…

  03-10-2020,
  LeoE