• Union Vets - VV Heijen 5-6. Of hoe een snoekbaars ontsnapt uit de braadpan

  De winnaars
  Dat waren Ad en Steven. Sportief ingevallen bij het tiental van de tegenstander. Da’s meestal geen dankbare taak. Maar zij werden de lachende derde, om niet te zeggen schaterend en gierend. Want na een afgetekende ruststand van 3-0 speelde Union alsnog voor Sinterklaas door om de vijf minuten een slapstickgoal weg te geven. En het is dat Jeroen nog een paar goeie kansen onschadelijk maakte, want anders…

  Paintball
  Nou snapte onze bank het wel, want daar zat zowel kwalitatief als getalsmatig een zowat complete Vets-A-selectie. En al waren dat vooral geblesseerden, in het veld geeft dat toch druk, krijg je mentaal een tikkie. Dat gaat, zeg maar, om het algehele mensprincipe. Sommige keepers weten daar sinds gisteren alles van.Maar we hebben een radicaal plan: we kijken even hoe dat op de Veluwe uitpakt met paintballen en als dat werkt nemen we zo’n ding voortaan mee op de bank. Zulks ter aansporing resp. markering van verslappers. Wie dan met een gekleurd smoel het veld afkomt weet genoeg. Overigens, vandaag hadden we een snelvuur-paintkanon nodig gehad.

  Man of the Match
  Jazeker, die was er, te weten Diego Hendriks. Daar kwam hij aan hoor, op krukken, om de wedstrijd te zien. Stel je voor: drie dagen geleden zaagde dr. Hu zijn onderbeen finaal doormidden, om er een wig uit te halen. Vandaag al gaf hij acte de présence, gaar als hij was van het netflixen, phonen, gamen, chatten, appen, swipen en swaffelen. Hij kreeg duizend-en-een vragen en schouderkloppen te verwerken. Alsook grappen en grollen, maar da’s logisch. Zoals: ‘Béétje kerel gaat nu gewoon vlaggen.’

  Eerste helft
  Zonder afbreuk aan anderen, maar onze linkerflank was lekker op dreef vandaag. Fijne combinaties en vooral de 2-0 verdient vermelding: Ruud stuurt Pim diep over de vleugel, die passt terug op Guido en die steekt de bal one-touch op Corné in de zestien. Dan weet je: die draait weg van zijn man, gaat doelwaarts en schiet binnen. Aldus ons hoge niveau in de eerste helft.

  Hattrick-plus-een
  Jammer dat Corné een stuk wedstrijd miste vanwege een blessure, anders had hij ons record van vier goals in één wedstrijd niet alleen geëvenaard, maar misschien wel gebroken. Nu bleef het bij een hattrick in de eerste helft en ‘n goal in de tweede, onderbroken door Guido die er ook heel fraai nog een binnenprikte. Trouwens, zijn allereerste balcontact na twee minuten, ‘n een-tweetje met hak achter het standbeen, kreeg ook lof vanuit de dug-out.

  Historisch perspectief
  Tom Egbers, gekend Anglofiel, beschreef een wedstrijd van 22 februari 1922. Dulwich Hamlet en St. Albans trappen af voor een re-match in het FA Cup-toernooi. De speler Wilf Minter -nee niet Milf Winter- scoort zeven keer, maar verliest toch met 8-7 door een treffer van Dulwich in de 120e minuut. De plaatselijke pub-eigenaar schijnt een week later te zijn vertrokken naar de Kootazuur.

  Tweede helft
  Nou verwacht de lezer -vooral die in Heijen- dat hier gloedvol wordt beschreven hoe wij door hen werden weggetikt, dat werden we, maar eerst een opmerking aan onze kantinedienst: die bekertjes thee in de rust, met de gele en rooie pilltjes, die zijn voor ons, niet voor de tegenstander. Maar inderdaad, als herboren kwamen zij de kleedkamer uit en dolden ons van 3-0 naar 4-6 en uiteindelijk 5-6 (waar hun keeper onze Ad gelukkig nét geen Casillas-teen achter kreeg).

  Derde helft
  Ook daar bleek Heijen niet te kloppen, want terwijl wij zoetjesaan inpakten, kreeg Fred de lachers op z’n hand: of ze straks bij het weggaan het licht wilden uitdoen en de boel afsluiten. We hebben een lange geschiedenis met de roodblauwen van VV Heijen, nooit ’n onvertogen woord, altijd fijne wedstrijden. Dat mag nog heel lang zo blijven.

  12-11-2022,
  LeoE

 • Man of the match