• Union vets - Willy's 2-1

  Het verliep volgens de Wet van de Remmende Voorsprong. Ofwel, als je zo veel beter bent (of denkt te zijn) neem je gas terug. Om vervolgens die pin niet meer op de bodem te krijgen. Want De Willy’s rommelden maar wat af, toch? En wij zouden vast wel tig keer gaan scoren. Bijvoorbeeld na 3 minuten die binnenloper voor open doel, die naast ging. Schotje met het krokante-chips-been, mmmh... dat wordt gedoogd. Pal daarna pivoteerde Diego met een bal heerlijk weg van zijn tegenstander. Wat jammer dat zijn harde schuiver nét naast ging. Enne... buitenkantje-adept als schrijver is, even aandacht voor de manier waarop Frans enkele malen met buitenkant-rechts onze aanvallers diep stuurde. Gevoelstrappen zijn dat...

  In de 12e minuut leek Ruuds aanstaande vakantie van Sölden naar Hoch-Sölden te zijn geschopt, want hij liep ’n verdachte verdraaiing op. Hopen dat dat goed gaat. Mede door Ruud zelf overigens, nam het humorgehalte in de dug-out af en toe Muppet-balkon-achtige vormen aan.

  Fred liet even later pal voor onze neus de moeder-aller-scheermessen zien. Bal veroverd, zónder overtreding, jawel.
  Twintigste minuut: Pim geeft vanaf halfweg links een harde daler de 16 in. Die viel zomaar richting verre hoek, maar voor de zekerheid gaf Corné er toch maar effe een duwtje tegen: 1-0.

  24e Minuut. Corné neemt een bal aan, draait weg en schuift via een panna 2-0 binnen. Weer die echte spits: halve kansen, hele doelpunten. Hoewel... als hij dan eens een zeer voor de hand liggende assist of breedlegger over het hoofd ziet, dan excuseert hij zich breedvoerig. Dat is eigenlijk ‘best lief’ (dit op verzoek van een tafelgenoot). En dat past dan zgn. niet bij een ‘echte spits’. Corné logenstraft dat.

  Nee, dan Wijnand. Die kon maar ‘n helft spelen en ging in de rust als een raket douchewaarts. Leek wel of hij onder al die haast ook geen tijd had voor zijn doorgaans fraaie, maar soms contra-productieve kapwerk. Nee, vandaag weer alles in één, hooguit twee keer raken. Dus (...) steeds een sterke voortzetting. En zijn dropkick vlak voor rust kwam van 27 meter, veroorzaakte metalfatigue in de lat en stuitte net voor de doellijn terug het veld in. Soms zijn schoten bijna mooier als ze er niet in gaan.

  Rust
  Er was warm drinken.

  Tweede helft
  Na 5 minuten meut Willy nr. 9 zich keurig vrij de zestien in en schiet van dichtbij op de paal. Heddy dook mee. Ach, het is heel simpel: als Heddy er niet bij kan zit 'ie niet. 

  15e minuut: Union krijgt een penalty voor een overtredinkje buiten de 16. Wat zijn wij soms toch nette jungskes, want we corrigeerden dat zelf tot een vrije trap buiten de 16. Dit zie je met regelmaat terug bij de Union-Vets. Sommigen van ons noemen dat zeer urbaan, anderen noemen het zelf-destructief. Wie het weet mag het zeggen.

  De Willy’s nemen het heft in handen, creëren kansen en 10 minuten voor tijd schieten ze bij de eerste paal 2-1 binnen. Oeps. Treedt daar de Wet van de Remmende Voorsprong in werking? Dan wel diens bruur: de Wet tot Behoud van Ellende? Zal toch niet?
  5 minuten voor tijd. Diego laat in de 16 een bal afvallen voor Corné, diens knal spat via een verdediger op de lat en terug het veld in. Het schot uit de rebound deed bij Intratuin het inbraakalarm afgaan.

  Pal voor tijd een dikke kans voor de Willy’s. Voor een leeg doel haalt hun man uit, maar als een schicht uit je ooghoek, komt daar Dennis the Menace met een bulldozer blok en weg kans, Union wint met 2-1. Schoonheidsprijzen waren vandaag dun gezaaid. Grappen daarentegen te over. Zoals toen Rob na afloop bitterballen uitserveerde: ‘Hèhè, geeft 'ie eindelijk eens een fatsoenlijke bal’.
  Ja, qua cabaret eindigt dit stelletje jaarlijks ongeslagen bovenaan... 

  Schrikkeldag 2020, LeoE.