• Union V1 - RKHVV V1: 2-7

  Flinke uitslag, verdiend voor de Huissen-vrouwen, maar een tikje geflatteerd. Union had vandaag geen spatje geluk, terwijl RKHVV zeven keer scoorde uit pakweg vier echte kansen. Best knap. Een goeie ploeg, dat RKHVV, heel compact spelend en met een paar kneitersnelle spitsen.
  Beide ploegen stonden in de top 4 en het ging voor beide om zowel de periode als wie zich op twee punten van de top zou nestelen. Belangen zat dus.

  Keeper Esther was na afloop not amused. En toch zijn de vrouwen heel blij met ‘r, want met haar hebben ze een echte en ervaren sluitpost achter zich.

  Goals
  Het ging gelijk op, nog geen kansen, maar wel een ongelukkig momentje bij Union, leidend tot de 0-1.
  Nog dezelfde minuut: vanaf de aftrap dribbelt Nicky met de bal aan de voet over de as over en laat van 25 meter een schot los. Die had de keeper moeten hebben. Hàd. En zo ging het binnen 60 seconden van 0-0 naar 1-1.
  En bijna was het seconden later weer raak, maar Wendy voorkwam een zeker lijkende goal met een ultieme sliding op de bal. Wat jammer dat zij er enkele minuten later met een enkelzwik af moest. Ook Rivka ging er af, met een zweepslaggie.
  En ingevolge de Wet tot Behoud van Ellende volgde nog meer onheil. Eentje van blauw kapt zich fraai vrij en schiet van 25 meter in het kruis: 1-2. Knappe goal, dat moet gezegd.

  Risico
  Union valt minutenlang aan, maar speelt met vuur, want ze staan heel hoog en houden weinig meiden achter de bal. Ja, dan móet je scoren of... je krijgt die counter om de oren. En die kregen ze. Uitgevoerd door vrouwen die op de sprintnummers zo mee kunnen, wàt een snelheid. En vrij voor het Union-hok maakten zij geen fout: 1-3.

  Counters
  Ja ondergetekende is geen fan van countervoetbal. Maar hem werd niks gevraagd en Huissen counterde er vrolijk op los. Zo ook nu weer, balverlies Union, snelle uitbraak over rechts, voorzet BAM 1-4. Shit, zo gaat het wel hard.
  Vlak voor rust een prachtige trap van Nicky, zijlijn richting verre kruis. Maar die keeper zat er nog met een nagelriempje aan. Zoals gezegd, Union had geen greintje mazzel.

  Rust
  De vrouwen dronken heetwaterextract van de Camellia Sinensis. En Peter bracht een verse speelster.

  Jamie
  Zij zat als een stekker in de dug-out, vanwege een onwillige enkel, maar nu kwam ze er dan in. Dit gaf meteen meer vastheid en vuur achterin. Nicky ging verder naar voren spelen en dat zorgde voor meer overzicht en druk.

  56e minuut
  Een van de blauwen speelt zich fraai vrij en haalt van dichtbij uit. Uitstekende safe van Esther, maar de rebound wordt in het lege doel gekopt, ware het niet dat Soof als een schicht de bal uit de doelmond kopt.

  Techniek
  Carmen, Ella en Lies combineren zich met een heerlijke serie een-tweetjes rechts door de zône, Car’ krijgt ‘m als laatste en schiet vanuit bijna onmogelijke hoek binnen: 2-4. Prachtgoal en Union leeft op.

  65e minuut
  Klutsbal bij Union, bal valt natúúrlijk voor een blauw been en daar ligt 2-5 tegen het geknoopte nylon. Ja, er is vandaag geen kruid gewassen tegen zoveel pech, zelfs geen Camellia Sinensis.
  En even later is het weer raak. Een door blauw beroerd gekopte bal valt met een flutstuit onder in de hoek. Het is om simpel van te worden, RKHVV scoort zelfs als ze het niet zouden willen: 2-6.

  Rood
  Pech reist nooit alleen. Jamie die zo lekker invalt legt een doorgebroken speler neer en krijgt rood. Domper nummer zoveel. En de fles azijn is nog niet leeg. Na weer een serie aanvallen van Union, vertrekt van perron 1 weer de Huissense sneltrein. Counter: 2-7.
  Hierna verslappen zij een beetje en Carmen mag alleen op de keeper af. Maar geheel in het beeld van de dag maakt zij één schaar te veel en plukt hun keepster de bal van de veter.
  Even later soleert Sophie zich vrij op links en geeft voor op Carmen, maar die krijgt hem op haar marsepeinbeen en de bal scheert nét voorlangs.

  En toen klonk - toepasselijk op 5 mei - het bevrijdende fluitje...

  Tot slot
  Union maakt veelvuldig gebruik van speelsters met B-leeftijd, zelfs in de basis, vandaag ook weer een stuk of wat. Talentvolle meiden, die komen d’r wel, maar bij de senioren worden ook vastheid, fysieke kracht en snelheid gevraagd en dat moet eigenlijk komen uit een kern van pakweg 14 ervaren vrouwen. Daar ligt voor de club dus een schone taak.
  Verder is deze uitslag niet meer dan een uitglijder, want Union staat vierde en kan zelfs nog gedeeld tweede worden. Niks mis mee dus, die meiden hebben een prima jaar gedraaid en aan hun spelopvatting, mentaliteit en teamgeest mankeert he-le-maal niets.

  5-5-2019,
  Leo E.