• Union vets staan nog in vakantiemodus: 0-1 verlies tegen BVC

  Aangezien wij niet scoorden, is er geen doelpunt van de week. Daarentegen bij het slotbier, wel een spreuk van de week: ‘Ik heb het libido van een aardbei’. Maar schrijver hoort niet zo best, dus misschien was het: ‘Wie staat er libero naast mij’? Tja, wie zal het zeggen?
  En op de vraag of we van deze charade een wedstrijdverslag wilden hebben, antwoordde er een: ‘Hebben wij gevoetbald dan’?

  Ja, zo bleken de kwinkslagen sneller dan de combinaties op het gras. Hoewel gras? We kónden op kunstgras, maar kozen voor het D-veld, naar verluidt op meerder verzoek. Daar kreeg ‘meerder’ dan vet spijt van, want het D-veld bestond uit Phragmites Australis, aka riet. We hadden er een cursus rietdekken mee kunnen doen, zo hoog stond het. Maar ja, Riet was ziek.
  Man man, olifantgras, wuivende palmen, heuphoge hennep. En dat terwijl die twee robotmaaiers nagenoeg 24/7 actief zijn om veld B en C te maaien en er gisteren nog zo’n greenkeeper-met-motormaaier op De Kluis aanbelde, doch raadselachtig rechtsomkeert maakte.

  Maar goed, de teneur was dat men tóch een verslag wilde. Zeker weten? Jawel, winnen of verliezen. Nou hier dan. Don’t shoot the messenger.

  Eerste helft
  Ons spel-naar-de-verkeerde-kleur kende hilarische proporties. Alsook de minder dan halfslachtige wijze waarop duels werden aangegaan. En dat, lezer, is allemaal toch echt een kwestie van concentratie en wedstrijdinstelling. Zelfs op veteranenniveau kun je niet maar eventjes big-smilend een potje gaan ballen. Dat moet je ook niet willen. Of anders leuk gaan zwemmen. Dat kan in je eentje. Of met je eendje. Wat je wilt, maar stoor anderen er niet mee (citaatjes, hè). Dat begon overigens laatst al bij Juliana, dus maar hopen dat dit geen virale vormen aanneemt. De GGD heeft het al zo druk.

  De dragende spelers, althans zij die zich op dat schild gehesen wanen, droegen niks. De lopende spelers, althans zij die zich daar op voor laten staan, liepen niet. De balafpakkers, althans zij die menen duelbaasjes te zijn, pakten geen bal af. En de goalgetters, althans zij die nog wel eens iets in de 16 denken te doen, got nothing.

  En ja, dan is daar het doorgaans degelijke BVC. Doorgaans, want vandaag bakten zij er evenmin iets van. Normaliter zouden zij een wanprestatie als die van ons met 7 goals verschil hebben afgestraft, nu werd het er maar 1. Nota bene - je gelooft het niet - enigszins tegen de verhouding in.

  Tweede helft
  Met het betreden van het veld zei er bij ons eentje: ‘Kijk, wij gaan weer als schaapjes het veld in, over 5 minuten staan we achter’. En jawel, binnen enkele minuten stond het 0 - 1. Welgeteld de enige echte kans die ze kregen, na de zoveelste aaneenschakeling van Comedy Capers, Pipi Langstrumpf en Bassie & Adriaan.
  En de toeschouwende Geert, Dick en Kees kromden hun tenen tegen de hakken. Hulde aan hen dat ze deze rit uitzaten en hun mening voor zich hielden.
  Het advies dat BVC ons daarentegen gaf na afloop, was pijnlijk onomfloerst…

  Eén complimentje dan? Nou vooruit. Aan onze Joost. De enige die lijn in het spel brengt.

  29-08-2020
  LeoE