• Vets verslaan BVC in heerlijk voetbalgevecht

  De Union veteranen speelden zaterdag 4 november tussen 17.00 en 17.20 uur de beste twintig minuten van dit seizoen. Daarin legden ze de basis voor een heerlijke 5-3 overwinning op BVC.

  Dat we aan elkaar gewaagd zijn, weten we al langer. Twee weken geleden gingen we nipt met 5-4 kopje onder. Dit keer gaven we de voorsprong tegen BVC niet meer weg. Terwijl dat best had gekund. Ware het niet dat we een geweldige keeper in de goal hebben staan. Jeroen ranselde een paar bijna zekere ballen uit zijn doel. De BVC’ers werden er moedeloos van.

  Dat was overigens na onze bliksemstart. Want na 20 minuten stond er al 3-0 op het door de Vrienden van Union geschonken scoretableau. Union pakte vanaf het begin het middenveld stevig in handen. Er werd gecombineerd en op het juiste moment druk gezet. Na een minuut of vijf testte Corné hun doelman met een dropshot van net buiten de zestien. De bal viel hoog boven de verraste keeper en net onder de lat binnen.

  Kort daarna liet Geert nog eens zien dat zijn liefde voor de onderkant lat nog lang niet bekoeld is. Zijn harde schot vanaf links kuste het aluminium, om vervolgens achter de lijn te verdwijnen. Nu was het aan Jeroen G. om zijn topvorm te bekronen met een doelpunt. Hij kwam ook vanaf links door en leverde alleen voor de keeper een heerlijke stift af. En zo stond het na 20 minuten 3-0 voor Union. En als we alle kansen hadden benut, dan had dat zomaar 5-0 kunnen zijn. Of meer. Zo kopte Corné nog een keer op de lat.

  Beek deed er ondertussen alles aan om het lek te dichten. Zonder dat de soeverein leidende scheids Leo ook maar één keer hoefde in te grijpen. Ook wat dat betreft was het een fijne wedstrijd.

  Het lukte BVC niettemin om gaandeweg wat zand in de Maldense motor te strooien. We verloren de grip en kort voor rust kwamen ze terug tot 3-1. Waren het eerst BVC’ers die elkaar luid coachend op de juiste plek probeerden te zetten, vanaf nu was het aan de Unionisten om hetzelfde te doen. 

  De tweede helft ging verder, waar de eerste eindigde. BVC had de touwtjes in handen en zette hoog druk. Wij probeerden er onderuit te voetballen. Er lag ruimte achter hun verdediging. Maar kansen gingen verloren, ook al stonden we een paar keer alleen voor de keeper. Aan de andere kant hield Jeroen ons met een paar katachtige reddingen in de race. En op de momenten dat hij kansloos was, mikten BVC’ers naast of te hoog.

  Behalve dan toen de 3-2 viel. Daarna dreigde het nog even spannend te worden. Maar Jeroen G. stuurde Pim weg. Zijn schuiver eindigde in de lange hoek. Dat doelpunt viel precies op het goede moment. Toen even later Guido op rechts na een combinatie met opnieuw Jeroen de keeper in de korte hoek verschalkte, was het wel gedaan met alle goede bedoelingen van BVC. Ze kwamen nog terug tot 5-3. Maar daar bleef het bij. Mede dankzij scheidsrechter Leo, die afblies net op het moment dat een BVC’er doorbrak richting onze keeper. Omdat iedereen vermoedde dat Jeroen ook deze bal wel gehouden zou hebben, deden onze Beekse voetbalvrienden er verder niet moeilijk over.

  Barry kwam vandaag zijn nieuwe heup laten zien. Die is al dusdanig functioneel dat hij er bier mee kan halen. In dat opzicht is er sprake van een significante verbetering. Op de vraag wat er met zijn oude heup is gebeurd, moest hij het antwoord schuldig blijven. Ruud vermoedt dat deze als schenkel is verwerkt in de erwtensoep. En daarmee is ook de gezellige napraat kort samengevat. Kortom, het was weer een mooie middag/avond!

  WiM, 05-11-2023