• Vierde Beste Stuurlui Toernooi was weer top!

  Goud waard. Zoals Peter en Diana Robben het Stuurlui 7x7 toernooi weer hebben neergezet. Twaalf 40+ teams hadden ze geroggeld, zelfs twee uit Utrecht en die maakten er op 14 december nog even serieus werk van. Binnen sportieve grenzen natuurlijk, maar stevige potten voetbal, puur gericht op winnen. Logisch, want naarmate de bakkebaardjes zilvergrijzer worden, willen al die jungskes ‘het’ nog wel effe laten zien. Kostelijke doelpunten, heerlijke combinaties en vanuit de dugouts vlogen de schaterende voetbalgrappen je om de oren.

  En wederom leek de organisatie een lijntje te hebben met de weergoden, want het was best aardig weer voor deze natte fase van het jaar. Eén klein flodderbuitje, dat was het. Tegen het eind van de middag stak de wind op en waaiden de afvalbakken je zowat om de oren. Maar toen was het toernooi klaar en nestelden de twaalf teams zich aan even zovele feestelijk gedekte tafels. Sfeer te over, nakaarterij ook natuurlijk en links en rechts een welverdiend biertje. Alles in afwachting van het uitreiken der prijzen en het heerlijke warme buffet. Onderwijl muziek van de discotheek en later van twee gitaristen van de band Like Crossroads. Ja, het bleef nog lang gezellig op De Kluis.
  Ook de club wordt er niet slechter van, want meer dan honderd hongerige en dorstige 40-plussers zijn op zo’n dag een weldaad voor schrale kassa’s.
  Vele winnaars dus, maar de winnaar van het foeballe werd het traditioneel sterke FC Altrade en zij wonnen ook de Fairplaycup.

  Daar ben je maanden mee bezig, al dat georganiseer, daar moet je echt een clubhart voor hebben. En dat hebben ze, Peter en Diana. Dus namens Union en alle deelnemende teams: hulde en dank aan jullie en je hele team.

  Kortom, graag meer van dit, dus óp naar het eerste lustrum...

  14-12-2019
  Leo E.