• Voetballen in coronatijd: het kan (bijna)!

  Het blijft afwachten wat het definitieve besluit van het kabinet zal zijn, maar de kans is groot dat er geen competitievoetbal zal zijn tot en met de winterstop. Dat is erg lang en wij hopen in ieder geval van harte dat de bestaande mogelijkheden om te sporten, blijven zoals ze nu zijn:

  • Jeugd tot en met 17 jaar mag nu gewoon trainen en onderling wedstrijden spelen op het complex van de eigen vereniging.
  • Sporters van 18 jaar en ouder mogen met maximaal 4 personen samen sporten, waarbij de 1,5 meter afstand steeds bewaard moet blijven.

  Wij willen - binnen deze mogelijkheden - voetballen (weer) mogelijk maken!

  Jeugd tot en met 17
  Op dit moment trainen zij zoals zij gewend zijn en op zaterdag is de animo heel groot om deel te nemen aan de onderlinge wedstrijden.
  Vanaf komende zaterdag worden er ook techniektrainingen gegeven door spelers van ons eerste elftal! Een geweldig initiatief en een mooi voorbeeld van hoe we met zijn allen als één vereniging samen deze tijd door kunnen komen.
  Wij zullen al deze activiteiten blijven aanbieden, totdat we ook weer wedstrijden tegen andere verenigingen mogen spelen.
  Dank aan iedereen die dit mede mogelijk maakt!

  Spelers vanaf 18 jaar
  De afgelopen twee weken is er geen gelegenheid geweest voor spelers van 18 jaar en ouder om bij Union te voetballen. Op een goede en veilige manier invulling geven aan de beperkende maatregelen voor een korte periode van 4 weken, was in de ogen van het bestuur van Union (en veel andere voetbalverenigingen) te complex om uit te voeren en te borgen.

  Nu we verwachten dat deze situatie langer gaat duren, hebben we besloten dat we dit toch toch mogelijk te gaan maken. We gaan ook weer trainen met de groep van 18 jaar en ouder! Van selectie-elftallen tot de beste stuurlui en van de 18-jarige JO19-speler/speelster tot de oudste veteraan. Niet per direct en in een aangepaste vorm, want de uitdagingen om dit veilig te doen, zijn er natuurlijk nog steeds. En we hebben dan ook even tijd nodig om dit goed te organiseren:

  • We mogen geen partijtjes spelen of duels aangaan.
  • Oefenvormen voor 4 personen zullen uitgewerkt moeten worden.
  • Begeleiding hiervan en toezicht op de veiligheidsregels moeten worden ingevuld.
  • Een efficiënt gebruik van de velden en beschikbare trainingstijden moeten uitgewerkt worden.
  • Er moet een goed plansysteem komen, zodat de begeleiding goed zal zijn en wij telkens weten wie we op de Kluis kunnen verwachten.

  Wij gaan er vanuit dat we medio volgende week alles uitgewerkt kunnen hebben. Dat delen we met jullie allemaal en daarna kunnen we weer samen voetballen. Tot die tijd is er nog geen ruimte om op eigen initiatief al te komen sporten als je 18 jaar of ouder bent!
  Houd er rekening mee dat de normale trainingstijden straks kunnen afwijken van wat jullie gewend zijn, maar daar kunnen we volgende week meer over vertellen. Wij verwachten ook dat op dat moment het kabinet de mogelijkheden en beperkingen voor de komende tijd zullen hebben aangegeven.

  In de tussentijd: blijf gezond!

   

  Bestuur van Union Voetbal