• Voetbalschoenen voor Afghaanse vluchtelingen. Help jij mee?

  Het zal je maar gebeuren. Jouw eigen land overgenomen door mensen die op een repressieve manier hun orde willen herstellen. De vluchtelingen uit Afghanistan vreesden voor hun leven, omdat zij in dienst waren geweest van buitenlandse organisaties. Hele families zijn nu gedwongen een goed heenkomen te zoeken, op weg naar een onbekend land. Alles kwijt.

  Een nieuw bestaan opbouwen zal lang duren. Je thuis voelen in een vreemde cultuur is haast onmogelijk. En terug naar huis zal waarschijnlijk nooit meer mogelijk zijn.

  Op Heumensoord bij Nijmegen worden wederom vluchtelingen opgevangen. Hun dagelijkse leven gaat bestaan uit wachten op een nieuwe toekomst vol onzekerheden. Het is van belang om nu activiteiten te ontplooien. Sport kan daar zeker een ontspannende rol in spelen.

  De vorige groep vluchtelingen die op Heumensoord werd opgevangen, deed enthousiast mee aan de voetbalwedstrijden die door vrijwilligers en VV Union werden georganiseerd. Zo'n 120 mannen en kinderen speelden dagelijks wedstrijden op dde velden van De Kluis. Deze aantallen verwachten wij als organiserende club weer, waarbij we ook hopen dat vrouwen en meisjes zich aanmelden.

  De vorige keer zorgden we voor de voetbalschoenen, in de vorm van ingezamelde afdankertjes. Dat leidde vaak tot een run op de beste voetbalschoenen die in kratten waren opgeborgen. Geen aangenaam gezicht en vaak leidde dat tot spanningen.

  Die ervaring rijker, willen we nu dat iedere deelnemer aan deze activiteit een eigen paar voetbalschoenen krijgt. En daarvoor is geld nodig. Wij schatten in dat 3000 euro voldoende moet zijn om aan een overjarige restpartij voetbalschoenen te komen.

  Geef deze Afghaanse mensen een mogelijkheid om zich te ontspannen door te sporten!

  Donaties zijn zeer welkom op het rekeningnummer NL31RABO 0131604538 van VV Union o.v.v. Voetbalschoenen voor Afghanen.

  Het clubje vrijwilligers dat deze mooie actie organiseert, bestaat op dit moment uit: Martin van Straaten, Joost van Maanen, Bert Cleij, Adri Demouge, Ruud Harbers, Piet Houben, Maarten Strijbosch, Berry Rosmalen en Jan Koolen.