• VV Union - Eendracht Mook 3-0: Het collectief kreeg wat het verdiende

  Robin Custers stond vandaag centraal achterin en deed dat uitstekend. Dat hij ons een paar bloedstollers voorschotelde - kappen en draaien in en rond de eigen 16 - is hem daarom ruimschoots vergeven.

  Sowieso een nieuwe line-up achterin: Freek Voss ook centraal, rots in en buiten de branding. Thom van Berkel op links, die als rechtspoot over een lekkere linker beschikt. Loek Janssen op rechts: scherp, sober en degelijk. En dan de rustig keepende Nick Bender erachter. Nee, bij Union achterin was het vandaag slecht kersen eten voor Eendracht.

  En daar niet alleen, want het collectief sterk spelende Union had voortdurend het overwicht, al bleven dikke kansen uit. Remy van Vliet had uit enkele aardige acties meer rendement mogen halen, maar ondertussen koesterde hij snode plannen??

  Sam Nevels (foto) soleerde in de 25e minuut over de as en werd neergelegd. Die gozer hoor je nooit miepen. Uit de vrije trap caramboleerde de bal via het verbouwereerde hoofd van David Smit in handen van hun verbouwereerde keeper. Vandaag weer zeer op dreef, David. Hij brengt tussen het powerplay van Sam en Niek rust en overzicht in het spel. Heerlijke combi is dat.

  35e minuut: die héle lange van Niels Voss - goed gezien - vanuit de middencirkel zeilde maar nét naast.

  Paar minuten voor rust. Sam herverherovert de bal. Inderdaad drie keer in één actie, die gast was vandaag niet normaal en werd na afloop door kenners en onkenners getipt als Man of the Match. Waarvan acte!
  Uit zijn voortzetting komt Joeri Broeders de 16 in, maar hij wordt getorpedeerd door de keeper, die daarbij vooral zichzelf lijkt te blesseren. Joeri stond al vrij snel weer, maar na de nodige behandeling kon hun keep dan toch onder de lat gaan staan voor onze penalty, genomen door Joeri zelf. Echter waar iedereen rekende op gesmolten nylon produceerde hij een terugspeelbal en bleef het 0-0. Dat bleek een oorzaak te hebben, want een minuut later moest Joeri er af. Die torpedo had hem toch fors geraakt en verzorger Blake Lemmers keek na afloop een tikje bedenkelijk. Shit. Zó ben je de held...

  Inmiddels maakte Siemen van Straaten zijn lang verwachte rentrée.

  Rust
  Er was warme drank, ontstaan uit infusie van gedroogde bladeren van de Camellia sinensis. Daar knapten ze allen van op. Niet dat ze afgeknapt waren, in tegendeel.

  51e minuut
  Een afvallende corner en van een metertje of 12 haalt Remy zijn gram en rost BAM de 1-0 tegen het doelgehemelte.

  58e minuut
  De enige vette kans voor Eendracht. Maar waar die knaap van dichtbij kon binnen schieten, ging het ding richting paal en stak Loek er voor alle zekerheid nog effe een voetje tussen. Daar had de wedstrijd zo maar kunnen kantelen. Hád.

  70e minuut
  Toch kwam het initiatief wat bij Eendracht te liggen en eventjes kwam Union niet verder dan ’n countertje waarbij een schot van Siemen gesmoord werd.

  73e minuut
  Over rechts slalomt Remy de 16 in en schiet de genaaide leertjes schuin-tegendraads in de verre winkelhaak: 2 - 0. Weer BAM en doelpunt van de week...!

  80e minuut
  Ingo Custers voor Remy. Bij zijn eerste balcontact geeft Ingo een heerlijk passje buitenkant-voet op Siemen, die zich met een beetje geluk alleen voor de keeper rommelt en op hem typerende wijze 3-0 binnen schuift. Zeer verdiend voor Union maar ook zeer gegund aan de jonge sporter die zich lange maanden het snot voor de ogen revalideert om weer zijn geliefde spelletje te kunnen spelen: foeballe. Een rentree waarvan Walt Disney subiet achter de camera was gekropen...

  Last-but-not-least
  Bart de Lange, die de laatste tien minuten meepikte als invaller voor Niek.

  Ja, en dan mag ook André Cornelissen ‘ns genoemd worden, die er met de week meer in lijkt te slagen het collectieve denken, de wil om te winnen en ook ‘het voetbal’ terug te krijgen in deze ploeg. Gelukkig heeft hij daar meer verstand van dan van karaoke...

  31-3-2019,
  LeoE