• Woedend Union verspeelt punten bij DVC'26

    DVC'26-Union 2-2 (1-0). 1-0 Sven Udink, 2-2 (penalty) Marciano van den Berg. "We mogen niet klagen", meende DVC'26-trainer Edwin Hoogerdijk. "Bij 1-2 miste een speler van Union, nadat hij onze keeper Stan Tiecken al had gepasseerd, voor een leeg doel. Voor ons was het veel tegenhouden en proberen te counteren. We ontsnapten en kregen zelfs een strafschop in blessuretijd. Bij Union waren toen de rapen gaar en ontstond er tumult." Ja, zo stond het samengevat in De Gelderlander, editie Liemers.

    Union was na afloop terecht woest. De aan DVC'26 toegekende penalty, dat sloeg nergens op. Jessy zou zijn tegenstander in de rug zijn gesprongen. Nee dus. Foutje. Kort daarvoor haakte een DVC'er een Unionist pootje. Schoolvoorbeeld voor een rode kaart. Foutje, slechts geel. Trainer Fabian zei er na afloop iets van tegen de scheids. Rode kaart voor Fabian. Die zit dus tegen Eendracht'30 niet op onze bank. En: wij waren dus veel beter. De thuisploeg bakte er niets van, Union deelde de lakens uit maar wij verzuimden dit overwicht in doelpunten uit te drukken. Tsja...

    DVC'26 stak in de eerste helft één keer de middenlijn over, en schoot maar eens van 30 meter afstand. Doelpunt. Rust 1-0. Na rust Union nog steeds beter. Vrije trap Robin, een ketser van een Didamse verdediger, een carambole á la Raymond Ceulemans, balletje over de keep, 1-1. Vervolgens een wereldactie van Siemen, lanceerde Ingo, en die haalde eindelijk verwoestend uit, 1-2. Alles leek kat in het bakkie, maar de scheids stond op. En Joeri wist als geen ander dat hij die bal niet naast maar in het doel van de opponent had moeten schuiven. Dan was het 1-3 geworden. Over en sluiten maar. Mooi niet dus. Jammer dat doelman Roel net niet de bal kon pareren bij die penalty. 2-2.

    En nu komt er nog zo'n Supersunday. Komende zondag de derby Union-Eendracht'30. Spektakel, verdriet, emotie, triomf. Karaoke, een hapje en een drankje. Vanaf 14.00 uur op De Kluis.