• Beste stuurlui

  Op zaterdag staan ze te vlaggen, te coachen of fanatiek te supporteren bij hun kinderen langs de lijn. Het zijn de Beste Stuurlui, u kent ze wel: leiders en/of ouders  die hun team instrueren hoe ze moeten voetballen en welke tactiek er vandaag weer dient te worden gespeeld. Ze mijmeren over vroeger toen ze zelf nog de pannen van het dak speelden, maar zijn ook niet te beroerd om zelf nog een balletje te trappen. 

  Voor alle leeftijden
  Op de zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur gooien deze cracks op het E-veld hun ietwat stramme spieren los om nog eenmaal te laten zien hoe het moet. De deelnemers zijn tussen de 35 en begin 60, af en toe doen er ook zoons van tussen de 12 en 25 mee. Iedereen is welkom, je betaalt 3 euro per keer dat je meedoet en we hebben een afsprakenlijst die je kunt invullen.

  Sportief hoogtepunt
  Bij het debuut op het Union-veteranentoernooi in 2013 reikten we overigens tot ieders verrassing tot in de finale, wat aangeeft dat dit zooitje ongeregeld op een goede dag nog best wel wat in zijn mars heeft. Onderschatting is immers een van onze grootste wapens.  

  Spelregels
  Op het E-veld spelen we zonder buitenspel, meestal met grote goals en een keeper. Slidings en fysiek contact laten we zoveel mogelijk achterwege en de veel gehoorde termen zijn “jammer”, “erg jammer” en “heel erg jammer”. Dat neemt niet weg dat er prachtige acties te bewonderen zijn, voetballen is wat dat betreft net fietsen, je verleert het nooit (al ga je in de loop der jaren wel steeds iets minder hard). 

  Derde helft
  Voor de liefhebbers is er ook een derde helft. Napraten met een biertje, een AA-tje of een colaatje van Joost en Corina, indien nodig aangevuld met een portie overheerlijke bitterballen.

  Aanmelden 
  Raymond Creemers raymondcreemers@gmail.com
  Walter van Poppel w.poppel@planet.nl
  of Rob Holland rbhllnd@gmail.com