• Bij wie kan ik met mijn vraag terecht bij Union voetbal?

  Heb je een vraag over het verzetten van een wedstrijd, over de contributie of over scheidsrechters? Kijk dan op de pagina met veelgestelde vragen. Je antwoord niet gevonden? Stuur dan een e-mail.

  1. Vragen over de website, ik wil een artikel plaatsen op de site.
  webmaster@unionvoetbal.nl  

  2. Vragen over contributie
  penningmeester@unionvoetbal.nl

  3. Vragen over rekeningen en nota’s
  penningmeester@unionvoetbal.nl

  4. Vragen over jeugdvoetbal
  coordinatorjeugd@unionvoetbal.nl

  5. Vragen over selectievoetbal
  voetbalzaken@unionvoetbal.nl

  6. Vragen over seniorenvoetbal
  ledenadministratie@unionvoetbal.nl

  7. Ik wil mijn gegevens (adres, mail 06 nummer) wijzigen
  ledenadministratie@unionvoetbal.nl

  8. Klachten betreffende Union voetbal
  secretaris@unionvoetbal.nl. Het gaat om klachten in de sfeer van sportiviteit en respect over Nijmeegse clubs en niet-Nijmeegse clubs. Onderwerpen als gele/rode kaarten, het staken van wedstrijden en competitie-uitsluiting vallen niet onder deze regeling. Deze zijn exclusief en expliciet voorbehouden aan de afdeling Tuchtzaken van de KNVB.

  9. Voor trainers teamleiders het verzoeken van verzetten van wedstrijden
  wedstrijdsecretariaat@unionvoetbal.nl. Belangrijke spelregels bij het verzetten van wedstrijden:

  • Wedstrijden kunnen alleen verzet worden als er sprake is van overmacht (te weinig spelers) en als er door het team alles aan gedaan is om de wedstrijd toch te laten doorgaan (leiders gebeld van teams uit de eigen of aangrenzende leeftijd laag voor invallers).
  • Aanvragen die 14 dagen van tevoren worden gedaan hebben het meeste kans op invulling.
  • Uiterste datum van aanvragen is 7 dagen voor de speeldatum.
  • In geval de wedstrijd komt te vervallen door te late aanvraag zullen er door de KNVB punten in mindering worden gebracht en zal er een administratieve boete door de KNVB worden opgelegd. Die kosten zullen worden verhaald bij de leden van het betreffende team.
  • Het is mogelijk zelf oefenwedstrijden te regelen. In verband met de veld- en kleedkamerbezetting moeten die altijd worden aangevraagd bij het wedstrijdsecretariaat. KNVB-wedstrijden en reguliere trainingen hebben altijd voorrang op de geplande oefenwedstrijden. Vanwege de benodigde afstemming kan het een paar dagen duren voor u antwoord krijgt op uw vraag voor een oefenwedstrijd. Doe uw aanvraag dus tijdig. LET OP: je moet zelf een scheidsrechter regelen voor een oefenwedstrijd! Als dat niet lukt kun je een aanvraag doen bij scheidsrechters@unionvoetbal.nl maar er is geen garantie dat dat lukt en een eventuele scheidsrechtervergoeding zal door het team moeten worden betaald.

  10. Hebben we zaterdag/zondag een scheidsrechter?
  Scheidsrechter@unionvoetbal.nl. Union vindt het belangrijk dat de wedstijden gefloten worden door een goede scheidsrechter. Dit is echter elke week de grootste uitdaging om in te regelen. En we slagen daar helaas ook niet elke week in. Dit zijn de afspraken die we op Union hebben om iedereen van een scheidsrechter te voorzien: 

  • Wedstrijden van O9, O10 en O11 worden gefloten door een ouder of leider van het betreffende elftal. Vanaf O13 zorgt Union voor een scheidsrechter.
  • Union kan in het kader van de opleiding van jeugdscheidsrechters besluiten om een jeugdscheidsrechter aan te wijzen voor een bepaalde wedstrijd in O-9, O10 of O-11. Deze neemt dan de rol van de ouder over.
  • De KNVB voorziet alleen de wedstrijden van Union 1, Union 2 (soms) en de jeugdelftallen die op divisie niveau spelen (O19-1, O17-1, O15-1 en O13-1) van een scheidsrechter. En zelfs dat kan niet gegarandeerd worden.
  • Per week worden er ca 3 wedstrijden op de Kluis gefloten door een "team-scheidsrechter". Dat zijn (ouders/kennissen van) senioren-leden en leden uit de categorie O-19. Per team moet 1 keer in de 4 weken een thuiswedstrijd gefloten worden. Met dit systeem zijn wij vorig seizoen succesvol gestart.
  • Er zijn een aantal doorgewinterde vrijwilligers die zich belangeloos aanmelden om regelmatig (en daar waar hun agenda het toelaat) een wedstrijd te fluiten.
  • Ook zijn er gelukkig ouders die elke wedstijd van hun kind fluiten.
  • Om voldoende scheidsrechters voor alle wedstrijden te hebben is het sinds vorig seizoen ook mogelijk om een vrijwilligers vergoeding te krijgen als je een wedstrijd hebt gefloten. Die vergoeding hangt onder meer af van de leeftijdscategorie die je dan fluit en of dat op zaterdag of zondag gebeurt.
  • Toch kan het gebeuren dat we er NIET in slagen voor de wedstrijd van jou of je kind een scheidsrechter te regelen.
  • we laten de leider van het betreffende elftal dat donderdag avond voor de wedstrijd weten. (Als we denken/hopen dat we het alsnog ingevuld krijgen zullen we dat er bij vermelden)
  • op dat moment is het aan de leider van het betreffende elftal om een scheidsrechter te regelen.
  • Op Union zijn dan scheidsrechterkleding en attributen aanwezig. Ook zullen we dan helpen met de wedstrijdzaken app.
  • Kun jij regelmatig (of iets minder regelmatig) je mede-Unionisten helpen door een wedstrijd te fluiten (al of niet tegen een vergoeding) laat dat dan weten aan Rik Bant (scheidsrechters@unionvoetbal.nl). Opleiding/coaching/begeleiding behoort zeker tot de mogelijkheden.

  11. Wanneer hebben we bardienst?
  Sinds jaar en dag kennen we bij Union 'De Teamdienst'. 1 keer per jaar verwachten we van de ouders van O-8 tot en met O-17 dat ze één zaterdag de bar en de wedstrijdtafel in ons clubhuis bemannen. Per competitie-fase wordt er een lijst gedeeld waarop staat welk team in welk weekend aan de beurt is. Deze lijst wordt gestuurd aan de leider met de vraag die met de ouders te delen. Invulling van en communicatie over de onderstaande diensten gaat via de leider. Maak het hen makkelijk en meld je vroegtijdig aan.

  12. Wanneer is het clubhuis geopend?
  Open: ¾ uur voor de eerste wedstrijd op zaterdag en 1 uur voor de eerste wedstrijd op zondag (als dat Union 1 is dan 2 uur van te voren.

  Dicht: 1½ uur na afloop (uiterlijk twee uur in overleg) na afloop van de laatste wedstrijd

  13. Vragen over mijn wedstrijd (waar spelen we? Hoe laat is de wedstrijd?)
  Bekijk (of installeer) je voetbal.nl app

  14. Melden van ontoelaatbaar gedrag bij een voetbalwedstrijd:
  fairplay@unionvoetbal.nl.  Kijk voor informatie over fairplay ook hier

  15. Voor trainers en teamleiders: Ik ben de sleutel van mijn ballenkar vergeten, wat nu?
  Neem contact op met Hayo Meijs,voorzitterjeugd@unionvoetbal.nl

  16. Mijn vraag staat er niet bij?
  secretaris@unionvoetbal.nl